Coaching

Bij individuele coaching starten we met een intake gesprek. Past jouw vraag bij mijn aanbod? Is er een klik? Dat leidt tot de centrale vraag voor het coachingstraject, een aanpak en een tijdspad: zodat je weet wat je van mij kan verwachten. Als de aanpak bij jou past, start het traject. Een traject bestaat uit 5-10 sessies van 1,5 uur.

Kenmerkend voor mijn coaching is dat ik jou help inzicht te verkrijgen in de manier waarop je werkt en hoe jij jezelf ontwikkelt. Mijn uitgangspunt is dat alles wat je nodig hebt voor jouw vraagstuk in de kern aanwezig is. Daar gaan we mee aan de slag. Ik kijk naast gedrag en vaardigheden ook naar hoe je denkt en wie je bent. Inzicht in die patronen en het ontstaan ervan geeft je ruimte voor ontwikkeling.

Als bedrijfskundige begrijp ik de context van organisaties. Daarnaast ben ik geschoold in NLP, transactionele analyse, systemisch werk en (team)coaching en begeleiding. Ik gebruik werkvormen die passen bij jouw vraag zoals voice dialogue, opstellingen, kernkwadranten, motivatiepatronen. Woorden die mijn aanpak typeren zijn: liefdevol confronteren, verdiepend, enthousiast en praktisch.

Voorbeelden van coachvragen waar ik mee werk:

  • Hoe kan ik in mijn nieuwe rol als leidinggevende succesvol maken, wat vraagt dit van mij aan ander gedrag, waar kan ik progressie maken?
  • Wat maakt dat ik vroeg of laat altijd in conflicten terecht kom met mijn leidinggevende of de directie?
  • Hoe krijg ik mijn team mee in de gewenste organisatieverandering?
  • Hoe bepaal ik wat mijn volgende stap wordt in mijn carrière?

De gesprekken kunnen op de coachingslocatie in Rotterdam plaatsvinden, op diverse coachingslocaties in de Randstad, of op een locatie binnen de eigen organisatie.

“Dream big, dare to fail”

Norman Vaughan